2012. október 21., vasárnap

That's m boy - Movie


That’s my boy
Rendező: Sean Anders
Producer: Adam Sandler
Író: David Caspe
Főszereplők: Adam Sandler (Donny Levine); Andy Samberg (Todd Levine); Leighton Meester (Christina)



"Apa csak egy van. Néha még az is sok. Donny Berger sokáig nem is tekintette magát igazi apának. Kamaszkorában viharos kalandba keveredik szexi tanárnőjével - melyik kamaszfiú ne álmodozna erről -, és miután kapcsolatuk lelepleződik, Ms. McGarricle-t börtönbe zárják. Szerelemgyerekük, Todd felnevelése pedig a fiatal Donnyra marad. 30 évvel később, Donny hírét veszi, hogy fia, - aki közben sikeres üzletember lett -, házasodni készül, és egy jómódú család lányát fogja elvenni. Donny bajban van, több tízezer dolláros tartozást halmozott fel, és végül arra az elhatározásra jut, hogy felkeresi évek óta nem látott fiát. Az esküvő előtti hétvégén beköltözik a fiatalokhoz, és nekilát bepótolni az elmulasztott éveket, teljesen felforgatva ezzel a hétvégi ünnepséget, és Todd addigi életét."

Először is szép estét kívánok mindenkinek, megérkeztem az első film kritikámmal, amiben nem másról, mint a That’s my boyról fogok elmélkedni kicsit.
Kezdjünk is hozzá!
Szeretném leszögezni, hogy nálam csupán egyetlen név elég volt ahhoz, hogy garantáltan megnézzem a filmet és ez a név pedig nem más, mint a csodás Adam Sandler. Nálam ő az egyik IstenKirály ha színészekről van szó! Az eddigi összes filmjét láttam már és egyetlen olyat sem tudok mondani ami ne tetszett volna. Tehát a kérdésre miszerint miért és hogyan bukkantam rá a filmre a válasz ő maga.

A továbbiak spoilert tartalmazhatnak!

A történet 1984-ben kezdődik, amikor Donny még csak tizenhárom éves volt és egy Massachusetts-i gimibe járt. Már az első egy-néhány párbeszéd mosolyra késztetett hisz a főszereplő srác két barátja igazán mókás figura. Egyik sem éppen a lányok kedvence és eléggé erős utalásokat tesznek a tényre miszerint a magas fürtös srác ugyan így érez a női nemmel szemben. Donny a tojáshéjjal a seggén élő vagány úgy határoz neki elege van a csajokból, ő ezentúl az igazi nőkre fog bukni. Már meg is van a kiszemeltje egyik tanárnője személyében. Nem is késlekedett sokat megpróbálta elhívni egy randira, a keresztnevén szólította és elég felnőttes tevékenységre invitálta őt. Persze a nő rögtön büntetést szabott ki, a külföldön már oly bevált elzárást.
Meglepő vagy sem Mrs. McGarricle-t nem kellett sokáig győzködni, mi több ő az, aki rámászik a kissrácra. Vicces a szitu nem tagadom én is nevettem rajta, na de azért nézzük meg közelebbről ezt a dolgot. Donny csak tizenhárom a nőci pedig huszonöt körül lehet… Akárhogy is nézem ez minimum tizenkét év korkülönbség s tekintve, hogy kiskorú az érintett ott visít az ember fülében egy igen fontos és nagy súllyal rendelkező szó: Pedofília. Ha valakinek esetleg nem lenne tiszta a szó jelentése, akkor most kisegítem kicsit. A pedofília alatt felnőtt emberek nemileg éretlen gyermekek iránti szexuális vonzódását értjük. Igen komoly dolog és szerencsére a törvény bünteti az efféle cselekedetet. Az ok, amiért egyáltalán bele mentem most ebbe a témába az az, hogy ha kicsit jobban belegondolunk elég bizarr, hogy egy vígjáték alappilléreként szolgál. Ők mégis képesek voltak olyan módon tálalni az egészet, hogy az emberek ennek ellenére nevessenek rajta. Szóval nem tudom eldönteni kiben van több defekt a filmes gárdában vagy bennünk? Ezt sosem tudjuk meg valószínűleg, de hát talán mindegy is.
Térjünk vissza a cselekményekhez és a vidám gondolatokhoz.
Miután elég intim és vicces helyzetben találják őket az egész iskola mi több a média is tudomást szerez Donny Levine-ről, akit a világ legmenőbb csávójának kiáltanak ki a történtek miatt. Persze a tanárnő börtönbe kerül a bökkenő viszont az, hogy ebből a nagy románcból születik egy gyerekük…
És itt ugrunk úgy harminc évet. Donny egy legatyásodott médiasztár, aki zűrből zűrbe keveredett az évek során pont úgy, ahogyan most is. Kitől kérhetne segítséget, ha nem a fiától aki jó munkával és élettel rendelkezik. No, de ne feledkezzünk meg arról az icike-picike problémáról, hogy Todd – aki névváltoztatása előtt Hansolo volt –, nem tartja a kapcsolatot alig tizennégy évvel idősebb apjával, mi több még azt is tagadja a környezetében élők előtt, hogy egyáltalán él. Todd esküvőre készül egy szép lánnyal, Christinával, aki nem mellesleg egy igen tehetős család egyetlen leánykája. A mennyasszonyt Leighton Meester testesíti meg akit én személy szerint nagyon kedvelek. A Gossip Girl című sorozatban ismertem meg és már az elejétől kezdve ő volt az egyik kedvencem belőle. Donny persze megpróbál ismét a fia közelébe férkőzni és bár első sorban csak a pénz miatt teszi, a későbbiekben kicsit változnak a dolgok. Rengeteg galibát okoz és sok-sok vicces pillanatot szerez nekünk.
Személy szerint a legénybúcsús rész volt a kedvencem, amikor apa és fia, na meg a nagybácsi Vanilla Ice együtt partizzák át az éjszakát. Muris volt, amikor apa biciklizni tanítja a harmincéves fiát vagy amikor bowlingoznak és a golyó helyett önmagukat használják a tarolásra.
Néhány szó a színészi munkáról:

Adam Sandler: Róla nem igazán tudok negatívumot mondani, hisz ő Adam! Persze az idő múlása már rajta is meglátszik, a játékán viszont ez semmit sem változtat. Remek színész és mindig az is marad.
Leighton Meester: Nem sok filmjét láttam még, de amiben láttam jól alakított. Jól áll neki ez a hisztis, parancsolgatós szerep. Tetszett az alakítása, persze Oscar ezért még nem jár neki.
Andy Samberg: Neki szerintem tipikus komédiafilmbe illő feje van. Tudom talán ez kicsit furin hangzik, de tényleg így gondolom. Az alakítása szerintem jó volt, én tudtam nevetni rajta, persze ettől ő még nem lett nagy kedvenc nálam.
Összességében ez egy jó film lett. Sean Anders remek rendezői munkát végzett. Többek között az ő nevéhez fűződik a Túl jó nő a csajom, a Szextúra, Mr. Popper pingvinjei, Dumb és Dumber – utóbbi kettőben forgatókönyvíróként működött közre.
Tehát mindenképpen ajánlom a megnézését és nem csak fiatalok számára. Társaságnak jöhetnek a haverok, vagy tesó, de akár egy családi mozizásra is alkalmas lehet. A jó hangulatot mindenképpen megalapozza.

Értékelés: 

Ez lenne az én véleményem, de kifejezetten kíváncsi lennék a tiétekre is! Kinek, hogy tetszett, esetleg kérdés óhaj-sóhaj?
Köszönöm a figyelmet!
P. Sawyer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése